Blog

Dag för ny och bättre hobby

När sexlivet inte blir bättre så får man tänka om. Då gör jag det. jag behöver en ny hobby, typ nu. På en gpng. Jag lutar att pyssla md fotoalbum och så, ty scrapbooking alltså. För ine tusan lyckas jag md sexlivet. Inre blir det bättre alls. Nästan tvärtom av någon anledning..

Men jag ger inte upp. Det är inte ett alternativ alls. Och hur mycket jag än gillar poker, så är jag inte bra nog. jag är för ivrig tror jag.

Annonser

Oj oj oj, bättre sexliv önskas

Nu är det inte roligt att vara jag. Ingen partner, inte utan övervikt och ett sexliv som verkligen kan bli bättre, Jag tror detta slår rekord i antalet dåliga ligg. One night stands blir oftast dåliga, det är svart att slappna av tillräckligt.  Näh du, då har man betydligt bättre sexliv med en stadig partner. Då vågar man utforska, leka och använda lite leksaker. Så som sagt är bättre sex högst upp på listan. Prio 1. Hej inder

Leva om sommaren

Det är lätt att leva om sommaren. Det finns så mycket att se, så mycket att göra. Så mycket som inte kostar så mycket alls. Då har jag svårare att finna tid till att blogga, jag har så mycket annat att göra. Jag funderar fortfarande på HUR jag vill leva som jag skrivit om både en och två gånger. Men just nu jag mer upptagen med ATT leva, så det blir färre funderingar faktiskt. I alla fall om just det. Nu är det annat som rör sig i mitt huvud, mindre viktiga saker. Som vad jag skall äta till middag, och då är det inte tankar om fiskbullar heller. Snarare om grillning, goda såser och färskpotatis. Inget som är billigt alltså, bortsett från potatis ett par veckor om året. Men jag älskar sommaren och har inte ork att leva billigt då. Det finns ju heller ingen poäng i att leva billigt om man ändå inte kan leva som man vill. Och det är ju hela tanken, så då får det kosta lite mer då och då.

Imponeras av hur vissa lever sitt liv

Nu har jakten på ett ”nytt sätt att leva” blivit något annat. Från att ha lästa andra bloggar som inspiration, finner jag mig nu ofta läsandes inlägg efter inlägg på bloggarna jag har hittat. Ett exempel är en oerhört imponerande historia om en kvinna som kämpat mot sin anorexi, och lyckats övervinna den. Otroligt inspirerande även om jag helt saknar erfarenhet av ätstörningar. Trots det så läste jag en hel del. Det får min ”skrivkonst” att blekna, men jag avskräcks inte av det – tvärtom!

veggies

På temat hälsa och ”leva livet” hittade jag även det här inlägget från januari, som trots att det är en stänkare för en föreläsning(?) innehåller en hel del matnyttig information. Jag känner tydligt igen tendensen hon beskriver: den att ”tokträna” för att komma i form, bara för att tröttna efter ett tar dagar och tröstäta en kexchoklad. Den vägen har jag vandrat allt för många gånger, det är jag nog inte ensam om.

Två inspirerande bloggar, men inget jag riktigt kan ta till mig i mitt liv. Visst borde jag börja träna, men det krävs antagligen mer än en blogg för att få fart på mig. Även om bloggen som i detta fallet är ovanligt välskriven och upplyftande. Inget nytt sätt att leva för mig denna dag, men väl så intressant läsning.

Ännu en tanke om att leva livet

Jakten bort från Nomadliv fortsätter, och jag har idag hittat fram till den här (något gamla) bloggposten. Där läser jag ovanliga åsikter – långt från Lilla My – om mindfulness och Yoga etc. Att det skulle vara en verklighetsflykt, en flykt UNDAN livet. Intressant tanke, de flesta hävdar motsatsen.

yoganidrasana-yoga-sleep-pose

Jag tycker i och för sig att det ligger något i tanken, men jag tror att var sak har sin plats. Yogans, eller mindfulnesshetens tomhet kan mycket väl bli en ”flykt” från livet, men det kan för andra bli ett sätt att ta DEL av livet – Att leva fullt ut.

Har man mycket stressiga tankar, eller bara mycket tankar i allmänhet, då kan det vara skönt att bara ”stänga av” en stund. Att bara få vila i tystnad, i tomhet kan vara värdefullt och viktigt. Men som med det mesta gäller det att göra saker med måtta. Om målet med livet blir just denna tomhet, då har det nog gått för långt. Men som redskap kan det vara hjälpsamt. Tycker jag.

Men andemeningen i inlägget är att man skall ta itu med sina problem, med det som skaver. DET tycker jag är en viktig tanke, det borde fler lyssna på. Ofta går vi och drar på saker som sakta bryter ner oss, istället för att, som man säger, ta tjuren vid hornen och ta tag i problemet.

Nästa sätt att leva

I min iver på att hitta ett sätt att leva, har jag i min jakt hittat fram till en (tidigare) deprimerad kille som har förändrat stora delar av sitt liv och nu (då) mår mycket, mycket bättre. Jag blir alltid glad av att höra att folk mår bättre, så hans inlägg gjorde mig på glatt humör. Däremot är hans livsval inget för mig, mest på grund av han utsliter cola.

1-2-3

Livselixir

Coca-Cola är, för mig, livselixiret. Utan cola stannar världen, eller i alla fall jag. Jag dricker chockerande mycket cola, och borde ha en blodsockernivå i jämförelse med glykossirap. Ändå mår jag bra av det, det är (nog) annat jag mår skit av. Men socker i sin naturligaste form (coca cola) är otroligt nyttigt och något livsformer som jag kräver för fortsatt överlevnad. Jag har ju nu en cola framför mig, och den har bara en konkurrent när det gäller min uppmärksamhet: Kaffe!

Så Cola och Kaffe, det är vad jag dricker. Det händer att jag råkar få i mig en klunk vatten mellan varven, ibland måste en alvedon sväljas ner snabbt. Då och då råkar jag också svälja när jag borstar tänderna, så vätskebalansen rubbas då och då.

Sömnen då?

Det är samma sak här. Jag vet inte om  kaffe och cola påverkar min sömn, för jag har alltid haft sömnsvårigheter. Men det spelar ingen roll om jag utesluter kaffe en hel timme innan läggdags, jag ligger ändå vaken halva natten. Det är då sånt här dyker upp i skallen.